Belgium design duo alters Holocaust-themed fence

By JPOST.COM STAFF
January 11, 2012 16:05

 
X

Dear Reader,
As you can imagine, more people are reading The Jerusalem Post than ever before. Nevertheless, traditional business models are no longer sustainable and high-quality publications, like ours, are being forced to look for new ways to keep going. Unlike many other news organizations, we have not put up a paywall. We want to keep our journalism open and accessible and be able to keep providing you with news and analyses from the frontlines of Israel, the Middle East and the Jewish World.

As one of our loyal readers, we ask you to be our partner.

For $5 a month you will receive access to the following:

  • A user experience almost completely free of ads
  • Access to our Premium Section
  • Content from the award-winning Jerusalem Report and our monthly magazine to learn Hebrew - Ivrit
  • A brand new ePaper featuring the daily newspaper as it appears in print in Israel

Help us grow and continue telling Israel’s story to the world.

Thank you,

Ronit Hasin-Hochman, CEO, Jerusalem Post Group
Yaakov Katz, Editor-in-Chief

UPGRADE YOUR JPOST EXPERIENCE FOR 5$ PER MONTH Show me later Don't show it again

A Belgiun design duo altered their design for a fence evoking the Buchenwald concentration camp following uproar by various groups in Europe, design website fastcodedesign.com reported Tuesday.

Job Smeets and Nynke Tyangel, from Antwerp, designed a fence that consists of "two chimneys joined by an arch of smoke with a bell hanging from the middle."

To cap it off, the design pair, called Studio Job, inscribed the bell with the words "To Each His Own," which translated to German are the words that adorned the Buchenwald entrance itself.

According to the report, the project sparked public outrage across Europe. French European Jewish Congress president Moshe Kantor slammed the work, saying it trivialized the Holocaust.

As a result of the outspoken criticism, the artists announced that they would alter the "original plans for the gate" inspired by the largest concentration camp on German soil.

"We thoroughly regret it if this has caused upset and grief with parties affected by this, that has in no way been our intention," Studio Job wrote to fastcodedesign.com.

Related Content

Breaking news
August 21, 2018
UK foreign minister Hunt: Trump not the isolationist many feared

By REUTERS