BREAKING NEWS

Belgium design duo alters Holocaust-themed fence

A Belgiun design duo altered their design for a fence evoking the Buchenwald concentration camp following uproar by various groups in Europe, design website fastcodedesign.com reported Tuesday.
Job Smeets and Nynke Tyangel, from Antwerp, designed a fence that consists of "two chimneys joined by an arch of smoke with a bell hanging from the middle."To cap it off, the design pair, called Studio Job, inscribed the bell with the words "To Each His Own," which translated to German are the words that adorned the Buchenwald entrance itself.
According to the report, the project sparked public outrage across Europe. French European Jewish Congress president Moshe Kantor slammed the work, saying it trivialized the Holocaust.
As a result of the outspoken criticism, the artists announced that they would alter the "original plans for the gate" inspired by the largest concentration camp on German soil.
"We thoroughly regret it if this has caused upset and grief with parties affected by this, that has in no way been our intention," Studio Job wrote to fastcodedesign.com.
Subscribe for our daily newsletter
Subscribe for our daily newsletter

By subscribing I accept the terms of use

Read all Tweets >